trafflogga
TJÄNSTER

 Boka tid
Det går bra att boka tid för genomgång och behandling av din häst i samband med skoning i smedjan på Staby Gård. Ring eller maila så kommer vi överens om tid. Jag åker även ut till stall efter överenskommelse.
 
Ring 0708 56 23 61
eller maila [email protected]

UTBILDNING

  • Djurakupunktur 2010-2012 vid Arcanumskolan
  • Equiopat 2012-2014 vid UPH 
  • Flera hästmassagekurser vid Axelsons.

OM LOTTA TRÄFF

Jag har haft ett brinnande intresse för hästar i hela mitt liv. Tack vare att jag har varit inom flera olika discipliner under mitt liv så har jag stor förståelse för olika problem man kan ha inom ridning.
Jag har varit aktiv inom hoppning och dressyr, såväl som inom islandshästridning. Jag har både tävlat själv, följt med som hästskötare och arbetat i hoppstall på hög nivå i Tyskland och i dressyrstall. 

Jag har även arbetat i dressyrstall, med veterinär boende på samma gård. Där startade mitt stora intresse för hästens välbefinnande, funktion och ridbarhet samt avel. Jag gick flera hästmassagekurser vid Axelssons under den tiden.


 

Under ett antal år hade jag islandshäst, och tävlade och tränade med dem. Jag har därmed fått stor förståelse för deras gångarter och vad som kan uppstå i och med det.

Jag bedriver även avel i liten skala. Framför allt föder jag upp ridponnyer, men har även fött upp några halvblod och några få islandshästar.

När barnen vuxit upp började jag fundera mer på vad jag verkligen ville göra, så vägen ledde  mig in på utbildning till Djurakupunktör och därefter till Equiopat (hästfysioterapeut), för att få ihop helheten. Så nu arbetar jag med att hjälpa hästar förebyggande och rehabiliterande, med bl.a. massage och akupunktur.

Ofta kan det vara så att du som hästägare behöver ett bollplank rörande din häst, ibland innan ett besök hos veterinär och ibland efter ett besök där, för att lösa ett problem som har flera grunder.
Samarbete mellan hovslagare, veterinär, fysioterapeut  samt sadelutprovare och hästtandläkare är nödvändigt för att få en fungerande häst.

Massage i förebyggande syfte är alltid att rekommendera, då kan man upptäcka begynnande skador tidigt, och musklerna som ju är de som förflyttar hästen behöver vara i god kondition för att fungera optimalt.

Självklart behandlar jag inte hästar som är i behov av veterinär.